Icardi si-a gasit scaparea la PSG, fix in ultima zi de mercato

Din nou, fiind vorba de Inter, o sa-mi asum faptul ca voi aborda acest subiect cu mai multa subiectivitate. Dincolo de acest avertisment, sa trecem la dezbateri. Vara asta, situatia lui Icardi a fost una extrem de complicata. Inca din timpul sezonului, existau zvonuri privind o racire in relatiile dintre fostul capitan al nerazzurilor si conducerea clubului. Mai ales dupa ce i-a fost luata banderola de capitan, in urma actiunilor lui. In timpul acestei perioade de mercato, statutul lui era unul incert, singurul lucru care era perfect sigur fiind faptul ca o sa plece. S-a vorbit despre Juventus sau Napoli, insa, evident, Icardi prefera prima varianta. Cica pentru ca e mai aproape, ca Wanda nu vrea sa faca naveta si tot felul de scuze pe care i le-a gasit presa sportiva pentru a justifica comportamentul lui in fata fraierilor ce halesc acest gen de stiri. Nimic surprinzator pana aici. Si da, Icardi (sau mai degraba Wanda) a purtat negocieri cu conducerea lui Juventus in timp ce se afla sub contract cu Inter. Nu pot sa spun ca nu am fost deranjat de acest lucru, avand in vedere faptul ca a fost 6 ani pe Meazza, dar sa trecem peste. 

Inter, sub conducerea lui Conte, sosit la inceputul verii, a cautat sa se dezica de Icardi, fara sa ascunda acest lucru. A fost adus Lukaku de la Manchester United, si i-a fost oferit tricoul cu numarul 9, pe care il purta pana atunci Icardi. S-a incercat si aducerea lui Dzeko de la Roma, insa atunci cand bosniacul si-a prelungit contractul, Inter s-a reorientat pe varianta Alexis Sanchez, alt produs de reciclat de la Man United. Insa timpul continua sa treaca, iar transferul lui Icardi sa nu se realizeze sub nici o forma. Nu era o telenovela de teapa revenirii lui Neymar la Barcelona, insa era una cu diferite episoade. Pana la urma, vazand ca nu vin oferte, Icardi si cu Inter au declarat ca argentinianul va ramane pe Meazza pentru inca un sezon, pana ii expira contractul. I s-a si oferit numarul 6. Doar ca apoi, a inceput un nou scandal atunci cand Icardi a dat-o in judecata pe Inter. Avocatii jucatorului au depus o reclamatie la tribunal prin care invocau faptul ca acesta a fost discriminat la locul de munca – o actiune fara precedent in cazul unui fotbalist. Nu apar nici actiunile conducerii, insa nu mi se pare normal sa intentezi proces si sa ceri si daune de 1.5 milioane de euro dupa ce ca ai negociat cu Juventus. 

In fine. Se pare ca aceasta telenovela s-a incheiat, in sfarsit, iar Icardi a semnat cu Paris Saint-Germain un imprumut pe un an. In intelegerea dintre parizieni si Inter exista o clauza de cumparare, prin care qatarezii vor trebui sa plateasca o suma de 70 de milioane de euro daca vor sa-l achizitioneze pe fostul capitan in vara anului urmator. 

Personal, nu stiu cum ar trebui sa ma simt. Tot ce pot sa fac e sa-i urez drum bun lui Icardi, si mult succes la noua echipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *