Petr Cech a semnat cu Guildford Phoenix, o echipa de hochei pe gheata

Putem numara pe degete sportivii care au practicat mai mult de doua sporturi la un nivel competitiv (sau amator). Cel putin atunci cand vine vorba de fotbal, nu sunt multi cei care dupa retragere au incercat cariere in alte sporturi si au si reusit. Curtis Woodhouse, fostul mijlocas al lui Birmingham City, un adevarat golan pe strazile din cartierele englezesti, iubea sa se bata si s-a decis ca in loc sa fie arestat pentru asta, ar putea castiga bani. Antrenat de campionul la categorie grea Gary De’Roux, Woodhouse a debutat in boxul profesionist intr-un meci cu Dean Marcantonio, pe care l-a si invins de altfel. A reusit ulterior sa castige un titlu la categoria usoara, dupa care s-a retras si din box pentru a se intoarce la fotbal in postura de antrenor. Asta e un exemplu reusit. Jerzy Dudek s-a apucat de curse dupa retragerea din fotbal, Maldini a participat la un turneu de tenis, Hart a jucat cricket. 

Acum Petr Cech se intoarce in teren, in poarta, insa intr-un alt sport in comparatie cu cel cu care ne-a obisnuit. Retras din fotbal in urma finalei de Europa League pierdute de Arsenal cu Chelsea cu scorul de 1-4, Cech a fost instalat in functia de director tehnic al lui Chelsea la scurt timp dupa retragere in ciuda faptului ca a aparat pentru Arsenal in ultimii 4 ani ai carierei sale. Bine, 4 ani nu sunt echivalenti cu cei 11 ani pe care i-a petrecut pe Stamford Bridge, insa ca idee. Acum, Cech a semnat un contract cu Guildford Phoenix, o echipa de hochei pe gheata din sudul Londrei care evolueaza in liga a patra britanica. Desigur, aceasta decizie se datoreaza mai ales faptului ca Guildford este un club aflat in apropiere de locuinta lui Cech la Londra, dar si pentru faptul ca fostul international ceh a fost pasionat de mic de hochei pe gheata. Insa atunci cand a avut de ales intre cele doua sporturi, a ales fotbalul. 

“Dupa 20 de ani ca fotbalist profesionist, este o experienta minunata de a putea practica sportul pe care mi-a placut sa il joc si pe care adoram sa-l privesc atunci cand eram copil”, a declarat Cech dupa ce a semnat cu Guildford. “Sper sa pot ajuta aceasta echipa sa-si atinga obiectivele si sa castige cat mai multe meciuri posibile cand voi avea sansa sa joc”.

Cech a tinut sa precizeze si faptul ca nu a plecat de la Chelsea, fiind in continuare in functia de director tehnic al formatiei de pe Stamford Bridge. “Unii par sa creada ca mi-am schimbat locul de munca. Nu, nu am facut-o. Din fericire, munca mea la Chelsea nu ma impiedica sa joc sportul pe care mi-a placut sa il joc si pe care adoram sa-l privesc, in timpul liber. Atunci cand eram fotbalist profesionist nu am putut juca din motive evidente. Acum pot.”, a declarat Cech in privinta acestui lucru. Cech va debuta sambata, intr-un meci de campionat cu Swindon Wildcats 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *