Gol marcat cu capul din propria jumatate a terenului intr-un meci din Anglia

Fotbalul englez nu mai e ce a fost odata la nivel de spectacol sau tehnica (bine, asta e un lucru aplicabil fotbalului in general), dar sunt anumite momente in care te face sa-ti aduci aminte ca fotbalul a fost inventat in Anglia. De aici si celebrul “It’s Coming Home”, un slogan de care microbistii englezii au facut abuz in timpul Cupei Mondiale din Rusia de acum un an de zile. Cu atat mai mare bucuria restului microbistilor atunci cand Mandzukic a marcat in poarta lui Pickford pentru a duce Croatia in prima sa finala de Cupa Mondiala din istoria de 27 de ani (pe atunci) a selectionatei fostei republici iugoslave. Dar, dupa cum am spus, fotbalul englez mai impresioneaza din cand in cand. Si nu prin scorul pe care Tottenham l-a inregistrat impotriva celor de la Bayern Munchen, acest Mineirazo varianta englezeasca in UEFA Champions League. Ci prin golurile care se marcheaza in campionatul respectiv. Rareori se poate marca si din propria jumatate a terenului, pentru ca vremea din Anglia e atat de mohorata incat vantul efectiv iti ia mingea si o duce la poarta adversa. Practic, vantul e unul dintre cei mai buni marcatori in campionatul englez.

Imi aduc aminte de golul lui Asmir Begovic, portarul nationalei Bosniei si fosta rezerva a lui Thibaut Curtois la Chelsea, pe vremea cand acesta evolua la Stoke City. Era intr-un meci cu Southampton, in 2013, terminat 1-1. Pur si simplu a reusit sa inscrie dintr-o degajare, purtata de vant pana la poarta aparata de Artur Boruc, o degajare de la 97.5 metri. Begovic a devenit al cincilea portar care a inscris un gol in Premier League dupa Peter Schmeichel, Brad Friedel, Paul Robinson si Tim Howard. Si a intrat si in Cartea Recordurilor pentru cel mai lung gol marcat vreodata. Ca idee, acum Begovic joaca la Qarabag, imprumutat de la AFC Bournemouth. Si vorbim despre un portar care nu de mult era rezerva lui Curtois. 

Ei bine, un gol marcat recent a depasit recordul, cel putin atunci cand vine vorba despre spectacol daca nu in cifre. Stefan Gallinski a reusit sa marcheze un gol cu capul din propria jumatate intr-un meci dintre Basford United si FC United of Manchester. Cu toate ca a fost marcat la un meci de amatori, ramane unul dintre cele mai frumoase goluri marcate in fotbal in ultimii ani. Insa tocmai pentru ca este in diviziile inferioare, probabil ca nu va fi premiat cu premiul Puskas. La urma urmei, acel premiu este acordat doar jucatorilor si golurilor marcate in fotbalul profesionist. Intr-o alta ordine de idei, daca intereseaza pecineva, reusita a fost una decisiva, ajutandu-i pe cei de la Basford sa se desprinda pe tabela cu scorul de 2-1. Cat despre rezultatul final, acesta a fost 3-1 pentru Basford. La felul in care acest gol a fost inscris, e evident ca ar merita un premiu Puskas totusi.

Poti vedea reusita in videoclipul de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *