Casa lui Sorin Cartu, vandalizata de ultrasii echipei lui Mititelu

Fotbalul romanesc se afla de ceva ani intr-o criza care aproape ca a sters complet echipele de traditie. Doar ca multe dintre acestea au fost reinfiintate, printr-o modalitate sau alta. Doar ca nu toate au avut norocul de a avea o entitate succesoare care sa se identifice cu clubul istoric. Rapid, Poli Timisoara si Universitatea Craiova sunt trei dintre aceste echipe. La Craiova, situatia nu este atat de grava cum era la Rapid, unde la un moment dat 5 formatii aveau pretentii de succesoare a clubului istoric. Identitatea Stiintei este revendicata de catre doua formatii. CS U Craiova, formatie din Liga 1, care a primit, in timp, dreptul de a juca sub numele de Universitatea Craiova in competitiile interne si europene. Si cea care a reusit, recent, promovarea in Liga 2, FC U Craiova 1948, echipa reinfiintata de Adrian Mititelu dupa intrarea in faliment in 2014.

Intrarea in istoricul dintre cele doua echipe nu are prea mult rost in acest context, insa provine de la un conflict intre Mititelu si fostul ministru al Muncii in guvernele PSD, Lia Olguta Vasilescu, pe atunci primar al Craiovei. Daca in decembrie 2012, cei doi voiau sa colaboreze pentru reinfiintarea echipei dezafiliate de FRF in 2011, ei bine, autoritatile locale au fondat clubul lor, iar Mititelu pe al lui, in vara lui 2013. Ambele cluburi au fost admise direct in Liga 2 de comitetul FRF. CSU a ajuns in Liga 1, FCU a dat faliment si a fost reinfiintata in ligile inferioare trei ani mai tarziu. 

Bun, acesta a fost conflictul intre cele doua formatii, iar incidente inca mai au loc. Si recent, cativa dintre suporterii U Craiova 1948, (echipa proaspat promovata in Liga 2 dupa ce campionatul Ligii a 3-a a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus), au fost sa vandalizeze casa lui Sorin Cartu. Camerele de securitate au surprins 9 suporteri care au vizitat casa lui Cartu. Au vizitat-o pentru a desena cu graffiti tot felul de mesaje jignitoare la adresa fostului jucator al Craiovei Maxima. Printre altele, Cartu este “vandut” sau “clonat”, pentru ca a decis sa se asocieze cu echipa care evolueaza acum in primul esalon. 

Cartu a luat aceasta decizie inca de la bun inceput, cand se transa conflictul intre Mititelu, municipalitate si echipele acestora. A fost antrenorul CSU Craiova in perioada 2014-2015, iar incepand din mai 2019, ocupa functia de presedinte al formatiei din Liga 1.

U Craiova 1948, promovata in Liga 2

Prin hotararea Comitetului de Urgenta al FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii a 3-a nu se va relua la sfarsitul pandemiei de coronavirus. Ca atare, nici o formatie nu va retrograda. In schimb, promoveaza echipele clasate pe prima pozitie in fiecare serie sau cele care castiga un baraj in dubla mansa intre locul 1 si locul 2 din fiecare serie, in cazul in care intre primele doua clasate este o diferenta egala sau mai mica de 3 puncte. U Craiova 1948 SA  era lider autoritar in Seria 4, cu 42 de puncte. Podiumul fiind completat de CS Soimii Lipova (29p) si CS Crisul Chisineu Cris (28p).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *