CSA Steaua risca excluderea din campionat

CSA Steaua, dupa cum bine stim, este detinatoarea palmaresului Stelei Bucuresti, care include Cupa Campionilor castigata in 1986 in fata Barcelonei in finala de la Sevilla. Sau cel putin asa au decis instantele judecatoresti atunci cand au luat marca si sigla de la gruparea detinuta de catre Gigi Becali. In orice caz, in ciuda acestui fapt, Steaua a pierdut promovarea in Liga a 3-a de doua ori, odata in fata Rapidului si a doua oara in fata celor de la Carmen Bucuresti. Cea din urma fiind denumita o razbunare istorica, avand in vedere tot scandalul legat de desfiintarea echipei in timpul instaurarii regimului comunist in Romania. Ei bine, acum Steaua domina autoritar campionatul la Liga a 4-a, dar parca tot degeaba. Pentru ca oficialii de la CSA au intrat in conflict cu AMFB, organismul care se ocupa cu administrarea Ligii a 4-a in Bucuresti. Astfel, AMFB au amenintat inclusiv cu excluderea echipei din campionat, declarandu-se jigniti de afirmatiile facute de Florin Talpan, juristul de la CSA. 

Declaratia lui Talpan privind interesele ascunse ale AMFB

Talpan a declarat ca AMFB are interese ascunse in ceea ce priveste campionatul Ligii a 4-a, care este singura dintre ligile inferioare ce se va relua dupa pandemia de coronavirus. Asta in timp ce campionatul Ligii a 3-a a fost anulat, iar echipe precum U Craiova 1948 promoveaza direct in Liga a 2-a.

“Steaua Bucuresti a castigat toate meciurile disputate, sunt sapte puncte fata de ocupanta locului doi, FC Rapid 2, echipa pe care am invins-o in confruntarea directa cu 4-0. AMFB trebuie sa opreasca campionatul Ligii 4 si Steaua sa fie numita castigatoare.

AMFB are un interes ascuns, incaseaza peste un miliard din cotizatii. Noi suntem la 7 puncte distanta de locul doi, avem toate argumentele. De ce Steaua sa continue sa joace, dar Aerostar Bacau si Craiova lui Mititelu să nu mai joace si sa promoveze?”, a declarat Talpan la Digi Sport Special. 

Reactia AMFB

Evident, reactia celor de la AMFB nu a intarziat sa apara. Comunicatul a fost semnat chiar de Marian Lumanare, seful forului care administreaza Liga a 4-a in Bucuresti. 

“Stimate domnule Comandant,

Din raspunsul dumneavoastra la adresa cu nr 3029/20.5.2020 intelegem ca declaratiile domnului Talpan cu privire la “interesele ascunse” ale AMFB în a nu ingheta sezonul 2019-2020 au fost facute in nume personal si nu in numele CSA Steaua.

Va aducem la cunostiinta ca, conform cu art. 9 alin. 1.1 din Regulamentul Disciplinar, cluburile sunt responsabile pentru conduita jucatorilor, oficialilor, membrilor , suporterilor lor si a oricaror alte persoane care le reprezinta sau a caror apartenenta la acestea este de notorietate, iar potrivit art. 52, alin. 7 Regulament Disciplinar, cluburile ai căror jucatori, antrenori, oficiali afecteaza, in orice fel, imaginea unei competitii prin savarsirea unor fapte de natura duca la discreditare acesteia, se sanctioneaza cu excluderea din competitiile in curs / viitoare de la una la doua editii competitionale”, se arata in comunicatul celor de la AMFB. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *