Universitatea Craiova – FC Botosani, amanat din cauza COVID-19. Medicul moldovenilor, depistat pozitiv

2020 s-a dovedit si se dovedeste, in continuare, a fi cel mai zbuciumat an din istoria moderna a omenirii din toate punctele de vedere. Si totul se invarteste in jurul acestei pandemii de coronavirus. Activitatile comerciale au fost oprite, conditie in care probabil urmeaza o noua recesiune economica globala, iar cele sportive au fost si ele intrerupte. Suntem in punctul in care abia s-au reluat competitiile interne in tarile europene, iar UEFA cauta o solutie si pentru competitiile europene, Champions League si Europa League. Pana atunci, insa, am putea sa ne vedem de ale noastre, desi nici din acest punct de vedere situatia nu sta mai bine. Liga 1 trebuia sa revina, dupa 3 luni de absenta, cu meciul dintre Universitatea Craiova si FC Botosani, contand pentru etapa a 3-a din play-off. Lucru care, pana la urma, nu s-a mai intamplat, acest lucru fiind tot din cauza COVID-19. 

Mediul celor de la FC Botosani, Petrica Radauceanu, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, rezultatul analizelor fiind anunat cu 24 de ore inaintea partidei pe care botosanenii trebuiau s-o dispute contra Universitatii Craiova. Radauceanu, care este, in acelasi timp, si medic pentru Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgente “Mavromati” din Botosani, a declarat pentru AGERPRES ca testarea cu pricina a fost facuta in cursul zilei de miercuri, de dimineata, la Stadionul Municipal din localitate, inainte ca echipa si stafful tehnic sa plece in drum spre Craiova pentru disputarea meciului. Ei bine, cu o zi mai tarziu, Radauceanu a primit rezultatul pozitiv. 

Iar prefectura Dolj a anuntat faptul ca, in urma acestei descoperiri, intreaga echipa a celor de la FC Botosani va intra in izolare. “Echipa botosaneana a parasit hotelul unde a fost cazata, jucatorii vor intra în izolare in urmatoarele 14 zile”, este anuntul prefecturii. Ceea ce inseamna ca sezonul curent se prelungeste cu doua saptamani, FC Botosani neputand sa dispute urmatoarele doua etape, in care moldovenii trebuiau sa joace cu CFR Cluj si Gaz Metan Medias. Desi, in mod normal, la vremea aceasta, sezonul trebuia sa fie deja terminat de aproape doua saptamani, acum se prelungeste cu doua saptamani dupa ce ca nici nu s-a reluat bine. Asta in timp ce in Bundesliga deja s-au jucat 4 etape de la reluarea campionatului dupa iesirea din pandemia de coronavirus. 

In orice caz, patronul celor de la FC Botosani, Valeriu Iftime, s-a aratat nemultumit de situatie, oferind urmatoarele declaratii. 

“S-a facut o «ancheta olteneasca», dar nimeni de la DSP Craiova n-a venit sa vada jucatorii. Aseara la 10 si jumatate i-au dat afara din hotel ca pe niste borfasi si i-au trimis cu antemergstor la Botosani toata noaptea, in condiiile in care fotbalistii nu au avut niciun contact cu doctorul. N-a venit nimeni de la DSP sa-i vada. Sunt 38 de copii testati de patru ori in trei saptamani, i-am tinut intr-o bula. Este incredibil, sunt consternat. Acum, norocul lor a fost ca nu le-a dat nimeni foc. Acum sunt la Botosani si o sa vina cineva de la DSP ca discute cu ei. Doctorul a fost in izolare, el n-a plecat la serviciu avand probleme cu tensiunea si cu diabetul. Contactii lui directi sunt doi copii, nu lotul.”, a spus Iftime, in direct la emisiunea Digi Matinal. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *