Tragerea la sorti pentru optimile UEFA Champions League

Dupa terminarea fazei grupelor, a avut loc si tragerea la sorti de la Nyon, pentru optimile de finala ale Ligii Campionilor. Se anunta unele dueluri extrem de interesante la reluarea competitiei in februarie, unele dintre aceste dueluri afectand principalele contestatare pentru castigarea trofeului. Meciul “vedeta” este, fara indoiala, cel dintre Barcelona si Paris Saint-Germain. PSG vine din postura de finalista a Ligii Campionilor in sezonul trecut, iar pe Parc des Princes se vorbeste din ce in ce mai mult despre castigarea trofeului, in special acum cand campioana Frantei are o echipa plina de vedete,cu Mbappe si Neymar in prim plan. De cealalta parte, Barcelona este in cea mai slaba forma din ultimii ani, atat din cauza conflictelor interne si a situatiei lui Messi, cat si din cauza lipsei de viziune si a faptului ca au nevoie de jucatori pentru principalele posturi din apare, un aspect la care formatia catalana a fost un dezastru in acest sezon. Data trecuta cand cele doua echipe s-au intalnit, Barcelona a reusit celebra “remontada” de 6-1 pe Camp Nou dupa ce pierduse 0-4 meciul tur de pe Parc des Princes, pe cand Neymar evolua in tricoul catalanilor. Vad situatia schimbata drastic in acest sens, astfel incat cel mai probabil PSG va avea sorti de izbanda. Barcelona a reusit o victorie in fata lui Juventus in grupe, insa formatia torineza a jucat acel meci fara Cristiano Ronaldo, iar in cel de-al doilea meci de pe Camp Nou, au pierdut 0-2. 

Un alt duel interesant se anunta a fi cel dintre Atletico Madrid si Chelsea, ambele formatii iesind din prim planul european in ultimii ani de zile. Ultima oara cand cele doua echipe s-au intalnit intr-o faza eliminatorie, in semi-finala UEFA Champions League din 2014, Atletico a avut sorti de izbanda, ajungand in finala, insa situatia ar putea fi complet diferita la momentul actual. Duelul dintre Lazio si Bayern Munchen se anunta a fi unul facil pentru detinatoarea trofeului, pentru ca in momentul de fata Bayern este, discutabil, cea mai buna echipa din Europa. Borussia Monchengladbach – Manchester City pare un duel inclinat in favoarea cetatenilor, insa Borussia, aflata la prima prezenta in optimi, ar putea produce o surpriza, mai ales avand in vedere faptul ca cetatenii au fost eliminati de Lyon in sezonul trecut. 

Un duel interesant va fi, cu siguranta, cel dintre Atalanta si Real Madrid. Atalanta a avut un parcurs interesant in primele doua sezoane in cea mai importanta competitie a Europei, si ar putea produce o surpriza impotriva unui Madrid slabit in ultimii ani. Confruntarile Leipzig – Liverpool si FC Porto – Juventus au favorite clare si nu cred ca ar fi cazul de o surpriza in nici una dintre cele doua situatii. Cel mai echilibrat se anunta a fi meciul dintre Sevilla si Borussia Dortmund, meci care ar putea fi castigat de oricare dintre cele doua formatii. Pentru ca, sincer, cele doua se afla cam la acelasi nivel in momentul de fata. As putea chiar paria pe o victorie a Sevillei, desi, in teorie, Dortmund ar trebui sa fie favorita. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *