Damjan Djokovic a semnat cu Rizespor

De la o vreme, au existat o gramada de zvonuri despre aparitia unor noi probleme financiare in cadrul clubului CFR Cluj, in ciuda faptului ca nici n-au trecut 4 ani de la iesirea din insolventa. In orice caz, in momentul de fata, au banii de la UEFA (pentru participarea si punctele acumulate in grupele Europa League), insa s-ar putea ca acestea sa nu fie intocmai suficiente, motiv pentru care clubul are nevoie de transferuri. Sau cel putin asta este pozitia oficiala, pentru ca in majoritatea cazurilor, banii de la UEFA si banii din transferuri dispar miraculos ca si cum nu ar fi intrat niciodata in contul clubului, iar in locul lor apar datorii de sute de mii, sau chiar milioane de euro. Este o reteta traditionala in fotbalul romanesc, insa si un subiect pentru o alta ocazie. In orice caz, lipsa fondurilor pare mai plauzibila acum ca pandemia de coronavirus impiedica specatorii sa vina la meci si nu se mai strang bani din bilete.

Trecand la subiect, Damjan Djokovic, mijlocasul croat al lui CFR Cluj, va urma sa evolueze sub comanda lui Marius Sumudica in Turcia, el semnand un contract cu Rizespor. Clubul din estul Turciei a platit 400.000 de euro pentru transferul sau. Si Dan Petrescu, fostul antrenor al CFR-ului, l-a dorit pe Djokovic la Kaiserispor, insa sunt doi factori care au contat in aceasta decizie: in primul rand cel financiar si, in al doilea rand, faptul ca Sumudica a vrut sa-l antreneze pe croat inca de cand se afla la Gaziantep. Djokovic a semnat cu Rizespor un contract pe doua sezoane si jumatate si va primi un salariu de 500.000 de euro pe an. Mai mult decat poate plati CFR-ul in momentul de fata la ce situatie financiara are clubul. Oricum, o gramada de jucatori de top din Europa se duc in Turcia pentru bani in momentul in care nu mai au alte perspective. Diferenta e ca unii se duc la alde Galata, Fener sau Besiktas, iar altii la echipe gen Gaziantep sau Kaiserispor. Word.

”Cea mai buna oferta pentru CFR Cluj a fost de la Rizespor. Cel mai important e ca toata lumea să fie de acord, daca o sa semnez, asa va fi. A contat ca e Marius Sumudica acolo, e important sa te cunoasca antrenorul, cand mergi intr-un campionat nou. Dan Petrescu stie cum merge in fotbal, nu are de ce sa se supere, am lucrat foarte bine cu domnul Petrescu in ultimii ani, dar acum incepe o aventura noua pentru mine. E un campionat mai puternic in Turcia, e o noua provocare pentru mine, cu jucatori mai buni. E un campionat imprevizibil, totul este posibil. Cu un antrenor motivat, care deja a demonstrat in Turcia, putem face lucruri frumoase”, declara Damjan Djokovic, vineri, la plecarea din Romania.

Cum spuneam intr-un articol anterior, nu cred sa vad Rizespor avand aceleasi performante ca si Gaziantep, insa ramane de vazut. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *