Telefon nou sau reconditionat

Atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon nou, de ultima generatie, cu cea mai buna camera, cea mai buna durata de viata a bateriei, cele mai bune peformante si multe altele, trebuie sa te asiguri ca ai pus deoparte o suma suficienta de bani, pentru ca acest telefon nu va fi deloc ieftin. Un telefon care se incadreaza in aceste cerinte este Iphone 11 Pro Max, care costa in jur de 6,300 de lei, fiind un pret foarte mare. Multe persoane care vor un telefon pe care nu si-l permit, prefera sa caute si sa cumpere un telefon mai ieftin pe care si-l permit, dar nu vor sa ia in considerare varianta de a-l cumpara reconditionat, putand sa beneficieze de o reducere de 200-300 de lei, pentru ca le este frica sa nu primeasca un telefon spart sau stricat. Dar acest lucru nu este posibil. Daca si tu ai aceasta parere gresita despre telefonul reconditionat, este destul de indicat sa urmaresti randurile de mai jos, pentru a afla ce inseamna telefonul reconditionat cu adevarat. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat sau un tehnician au rolul de a verifica functionalitatea lotului, dar acest lucru este posibil doar daca se va desface si se va testa un telefon oarecare din acel lot. Daca telefonul prezinta vreo problema atat estetica, dar si de functionalitate, nu se va expune la vanzare si intreg lotul, inclusiv telefonul testat, se va trimite inapoi. Dar daca totul este in regula si telefonul nu prezinta nicio defectiune sau problema, restul telefoanelor se vor expune la vanzare cu pretul initial, cel stabilit, iar telefonul testat se va expune la vanzare cu o reducere de 200-300 de lei, doar pentru simplul fapt ca a fost testat pret de cateva minute. Asa ca, daca nu ai suficienti bani pentru a cumpara, de exemplu, Iphone 7 Plus, iar acei 200-300 de lei sunt banii care iti lipsesc pentru a-l cumpara nou, poti sa il cumperi reconditionat, pentru ca nu vei primi un telefon spart, astfel incat sa fie nevoie de o inlocuire a sticlei la Iphone 7 Plus. Daca ar fi fost spart, toate telefoanele ar fi fost trimise inapoi, inclusiv telefonul testat. Daca un telefon este la reducere, iar alte telefoane din acelasi modl nu sunt la reducere, nu inseamna ca cel redus este stricat sau nefunctional, el este doar reconditionat. 

Acestea fiind spuse, un telefon reconditionat este un telefon testat, curatat si ambalat profesional pentru a se vedea daca lotul prezinta sau nu vreo problema, iar in cazul in care totul este in regula, telefonul testat se va expune la vanzare cu o reducere de 200-300 de lei fata de pretul initial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *