Despre revenirea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid

In ultima vreme, s-a speculat pe tema faptului ca Cristiano Ronaldo s-ar putea intoarce la Real Madrid. Mai ales avand in vedere faptul ca relatia dintre Juventus si Ronaldo s-ar fi deteriorat in mare parte dupa eliminarea campioanei Italiei din Champions League de catre Porto. Ca un side note, nu suntem in 2003, cine o ia pe Porto in sferturi are biletul asigurat in semi-finale. Stiu ca la fel au spus si fanii lui Juventus despre sferturi, dar nu vad Porto sa fie o surpriza la fel ca Ajax acum doi ani cand a ajuns in semi-finala pierduta cu Tottenham (in ultimii ani am avut Tottenham, PSG in finala Champions League; ce mai urmeaza, Manchester City?). Adevarul e ca, deobicei, atunci cand se vehiculeaza despre revenirea unui jucator la un club la care a jucat o multime de ani dupa ce a plecat pe usa din spate, rezultatul e deobicei unul negativ. Sa luam cazul Neymar si revenirea la Barcelona. Bine, atunci cand vorbim despre Neymar vorbim si despre concedii medicale, aaa… adica accidentari suferite (luate) ca brazilianul sa poata sa faca stream-uri de CS:Go si Call of Duty si sa participe la petreceri (prioritatea are petrecerea de ziua sora-sii, evident). Barcelona este totusi un club care are pretentia de profesionist (daca nu luam in considerare rezultatele destul de slabe din ultima perioada si modul in care a gestionat Bartomeu clubul, mai ales in cazul cu plecarea lui Suarez la Atletico). Neymar nu ar avea ce cauta acolo cu atatea concedii medicale cand pe Dembele l-au luat la rost pentru ca a intarziat la antrenament. Diferenta de mentalitati; poate de aia Barcelona are 5 trofee UCL iar PSG a prins doar o finala. 

Revenind la Ronaldo, Zinedine Zidane, antrenorul celor de la Real, a refuzat sa nege posibilitatea revenirii lui Cristi pe Bernabeu, spunand ca i-ar placea, dar ca trebuie respectat faptul ca “este jucatorul lui Juventus”. Zidane care si el e pe faras din cauza rezultatelor slabe pe care le-a inregistrat la carma clubului blanco. Dar na, cu toate ca atat vestiarul cat si Zidane ar fi entuziasmati in ceea ce priveste o revenire a lui Cristiano la Real, clubul are alte planuri. Mai ales ca din punct de vedere financiar, Real nu isi poate permite salariul cerut de Ronaldo: 60 de milioane de euro pe an + taxe. Da, inainte isi putea permite sa-l plateasca cu o suma atat de mare, dar inainte nu era pandemie. Toate cluburile de fotbal au suferit pierderi din punct de vedere al bugetului de cand cu pandemia, probabil in afara de Manchester City si PSG.  

Iar ca tot vorbim de PSG, faptul ca Ronaldo are usa inchisa la Real Madrid si ca ar vrea neaparat sa se desparta de Juventus in vara, asta ar fi cam singura varianta a portughezului. Poate cu Ronaldo va castiga si PSG un titlu daca portughezul e lipsit de norocul pe care l-a avut la Juve. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *